Webinar ‘Informatie over de opleiding Integrative Medicine’

0,00

Clear

Doelgroep
Zorgprofessionals met interesse voor Integrative Medicine.

Inhoud
Vraagt jouw patiënt je wel eens: ‘Dokter, wat kan ik zelf doen? Is vasten goed of juist niet? Mag ik supplementen gebruiken? Ik blijf maar zo moe, wat kan ik daaraan doen?’ Deze en veel andere vragen kunnen vaak beantwoord worden vanuit bestaande kennis op het gebied van de Integrative Medicine. Integrative Medicine is een vakgebied dat in de USA onderdeel uitmaakt van de meeste ziekenhuizen en patiënten wegwijs maakt op het gebied van leefstijl en complementaire zorg, in aanvulling op hun reguliere zorg. Het gaat erom mensen deskundig en betrouwbaar te begeleiden om keuzes te maken die zinvol en veilig zijn. Het biedt handvaten om meer passende zorg te leveren.

Om die reden hebben wij een opleiding Integrative Medicine ontwikkeld die direct toepasbaar is in de reguliere praktijk. In januari 2025 hopen we met de eerste groep te starten. Het curriculum omvat 9 lesdagen inclusief een kennistoets, verdeeld over een periode van 6 maanden. De zelfstudietijd bedraagt ongeveer 3 uur per week. Daarnaast wordt twee keer 1 uur persoonlijke coaching aangeboden. Meer informatie over de exacte data en lestijden volgt binnenkort op onze website.

Leerdoel
Tijdens dit korte webinar ontvang je informatie over hoe de opleiding Integrative Medicine is vormgegeven en wat het volgen van deze opleiding voor jou en je praktijk kan betekenen. Na afloop weet je of de opleiding is wat jij zoekt.

Docent
Eva Noorda is chirurg en arts integrative medicine. In Isala (Zwolle) heeft zij een succesvolle poli Integratieve Zorg opgericht voor oncologiepatiënten waar dergelijke vragen aan bod komen. Deze poli won in 2022 de prijs voor Kwaliteit en Veiligheid van de Cliëntenraad die dit benoemde als ‘het belangrijkste thema in de komende jaren’. Eva werd in 2021 uitgeroepen tot Leefstijlprofessional van het jaar (Vereniging Arts & Leefstijl).

Datum
Het webinar staat gepland op dinsdagavond 24 september van 19.30 tot 20.30 uur en wordt geheel verzorgd via Zoom. Waar je ook bent, met een computer en een internetverbinding kun je hieraan deelnemen.

Kosten
Het webinar is geheel gratis. Na aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail.

Contact
Voor meer informatie mail of bel je met onze coördinator Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.