Veneuze Duplex Cursus

1.250,00

Clear

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor basisartsen, arts-assistenten, flebologen, cosmetisch artsen, dermatologen, (vaat)chirurgen, nefrologen, intensivisten, verpleegkundig specialisten en physician assistants. Ervaring met het duplexonderzoek is een pré, maar geen vereiste.

Leerdoelen
– Theoretische kennis over echo, doppler en duplex en duplex apparaat settings.
– Praktisch afbeelden van het oppervlakkig en diep veneus systeem van de onderste en indien gewenst bovenste ledenmaten, afbeelden van de vena jugularis en vena subclavia.

Inhoud
In deze cursus worden plenair de basisprincipes van duplex gedoceerd en er wordt onderwijs gegeven over oppervlakkige en diepe veneuze vaatanatomie en veneuze fysiologie dat van belang is voor het duplexonderzoek. Er wordt geoefend met de instellingen van het duplexapparaat waarna men zelf uitgebreid veneus duplexonderzoek kan verrichten op personen onder leiding van zeer ervaren duplexlaboranten.

De cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 10 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar veel interactie ontstaat tussen cursisten en docenten. Na afloop van de lesdag ontvangt u een bewijs van deelname.

Klik hier voor het programma van de cursus.

Kosten
De kosten voor de cursus zijn 1.250 euro (inclusief lunch en certificaat), dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Zie ook de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvangt u een betaal- en ontvangstbevestiging per e-mail.

Accreditatie
De cursus is geaccrediteerd door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN), het Verpleegkundig Specialisten Register en de Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA).

Locatie
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn RET 32 naar halte Koninginnebrug nemen. Deze bushalte is ca. 350 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl.
Het is ook mogelijk om vanuit verschillende locaties in Rotterdam een watertaxi te boeken naar het Noordereiland. Steiger 34 – Van der Takstraat is op zo’n 5 minuten loopafstand van de locatie. Een watertaxi kan tot 4 uur voor vertrek worden geboekt. Kijk voor meer informatie op www.watertaxirotterdam.nl. Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, in de buurt is voldoende parkeergelegenheid. 

Contact
Voor meer informatie over de locatie, het aanmelden of de lesdata kunt u contact opnemen met Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.
Voor meer informatie over het inhoudelijke programma kunt u contact opnemen met Cora Hazelzet: 06-43 42 83 92..