Eendaagse cursus: ‘Steriliteit en veiligheid op de poliklinische operatiekamer’

325,00

Wissen

In deze eendaagse cursus ‘Steriliteit en veiligheid op de poliklinische operatiekamer’ leren we je veilig en steriel werken op de poliklinische operatiekamer van jouw ziekenhuis of huisartsenpraktijk. Onze docenten zijn zelf werkzaam op de chirurgische afdeling van grote Nederlandse ziekenhuizen.

Je leert de basiskennis van werken in een steriele omgeving. Door meer kennis te krijgen over postoperatieve wondinfecties en risicofactoren ga je steeds beter inzien wat jouw rol is in het verminderen van complicaties. We maken in onze cursus gebruik van de nationale richtlijnen omtrent veiligheid en steriliteit op de poliklinische operatiekamers.

Een praktijkgedeelte is essentieel en omvat het handenwasprotocol, steriel opdekken en een steriel veld creëren, aantrekken en aangeven van steriele handschoenen, het opzuigen van fysiologisch zout en verdovingsvloeistoffen. Tot slot geven we informatie over het nut van wondbedekking en advies ten aanzien van follow-up van de postoperatieve patiënt. Na het volledig volgen van theorie en praktijk ontvang je een certificaat: steriliteit en veiligheid op de poliklinische operatiekamer.

Onze cursus wordt gegeven in een klas van maximaal 10 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar er veel interactie ontstaat tussen cursisten en docent.

Locatie 
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK  Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn 47 naar halte Sleephellingstraat Noord nemen. Deze bushalte is ca. 200 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl.
Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, maar vanwege de hoge parkeerkosten raden wij aan om met het openbaar vervoer te komen.

Kosten
De kosten voor de cursus zijn 325 euro, dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Zie ook de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvang je een betaal- en ontvangstbevestiging per e-mail.

Accreditatie
De cursus is geaccrediteerd door de V&VN, NVvPO en NVDA.

Contact
Voor meer informatie mail of bel je met onze coördinator Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.