Online cursus ‘Kennismaking met Integrative Medicine’

145,00

Clear

Doelgroep
Zorgprofessionals met interesse voor Integrative Medicine.

Inhoud
Vraagt jouw patiënt je wel eens: ‘Dokter, wat kan ik zelf doen? Is vasten goed of juist niet? Mag ik supplementen gebruiken? Ik blijf maar zo moe, wat kan ik daaraan doen?’ Deze en veel andere vragen kunnen vaak beantwoord worden vanuit bestaande kennis op het gebied van de Integrative Medicine.

Tijdens deze online cursus neemt Eva Noorda, chirurg en arts integrative medicine, je mee in wat Integrative Medicine precies is en wat het in jouw praktijk zou kunnen betekenen. Integrative Medicine is een vakgebied dat in de USA onderdeel uitmaakt van de meeste ziekenhuizen en patiënten wegwijs maakt op het gebied van leefstijl en complementaire zorg, in aanvulling op hun reguliere zorg. Het gaat erom mensen deskundig en betrouwbaar te begeleiden om keuzes te maken die zinvol en veilig zijn. Het biedt handvaten om meer passende zorg te leveren.

Na de cursus weet je of Integrative Medicine een zinvolle toevoeging kan zijn aan jouw praktijk!

Leerdoelen
Leerdoel 1: je leert waarom Integrative Medicine zo belangrijk is in de zorg;
Leerdoel 2: je begrijpt wat Integrative Medicine precies is en wat het niet is;
Leerdoel 3: je hebt handvaten om in de/je praktijk een begin te maken met Integrative Medicine.

Docent
Eva Noorda is chirurg en arts integrative medicine. In Isala (Zwolle) heeft zij een succesvolle poli Integratieve Zorg opgericht voor oncologiepatiënten waar dergelijke vragen aan bod komen. Deze poli won in 2022 de prijs voor Kwaliteit en Veiligheid van de Clientenraad die dit benoemde als ‘het belangrijkste thema in de komende jaren’. Eva werd in 2021 uitgeroepen tot Leefstijlprofessional van het jaar (Vereniging Arts & Leefstijl).

Datum
De eerstvolgende cursus staat gepland op donderdagmiddag 6 juni 2024 van 15.00 tot 17.30 uur en wordt geheel verzorgd via Zoom. Waar je ook bent, met een computer en een internetverbinding kun je hieraan deelnemen.

Kosten
De kosten voor de cursus bedragen 145 euro per persoon. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Zie ook de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvang je een betaal- en ontvangstbevestiging per e-mail.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij Accreditatiebureau Algemene Nascholing voor artsen (ABAN), de Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA) en het Verpleegkundig Specialisten Register.

Contact
Voor meer informatie mail of bel je met onze coördinator Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.