Online cursus ‘Borstkanker en de hulp van leefstijlcoaching’

195,00

Clear

Doelgroep
Leefstijlcoaches.

Leerdoelen
Leerdoel 1: herkennen van psychische klachten, angstgevoelens, moeheid, stress, acceptatie, concentratieverlies (chemobrain)
Leerdoel 2: herkennen van lichamelijke klachten en zinvolle interventies hiervoor
Leerdoel 3: herkennen van gewichtstoename en veranderde voedselinname
Leerdoel 4: herkennen van problemen op seksueel gebied en de taboesfeer
Leerdoel 5: herkennen van problemen op sociaal gebied en binnen de relatie/familie/vrienden
Leerdoel 6: herkennen van problemen rondom bewegen en sport en zinvolle interventies hiervoor

Inhoud
In de BLCN geaccrediteerde online cursus ‘Borstkanker en de hulp van leefstijlcoaching’ krijgen leefstijlcoaches meer inzicht in hoe het behandel- en follow-up traject verloopt bij een vrouw die de diagnose borstkanker heeft gekregen en hoe deze vrouwen beter kunnen worden begeleid met leefstijlcoaching. Er zullen hulpmiddelen en tips worden gegeven voor de verschillende fases zoals diagnose, behandeling en follow-up. Afhankelijk van het soort borstkanker, leeftijd, stadium, algehele lichamelijke en psychische conditie wordt er in een multidisciplinair overleg tussen de oncologisch chirurg, internist-oncoloog, patholoog, radioloog en radiotherapeut een vaak intensief therapievoorstel gedaan. De impact van dit intensieve therapeutisch traject heeft zijn weerslag op het psychisch, lichamelijk, seksueel en sociaal gebied van de vrouw. Met behulp van aandacht en interventies van deze problemen door de leefstijlcoach kunnen sommige klachten beperkter blijven of verbeteren. De leerdoelen voor de leefstijlcoach bestaan uit het herkennen van klachten die kunnen optreden bij een vrouw die behandeld wordt voor borstkanker of in het follow-up traject zit van borstkanker.

Docenten
Mirelle Bröker is oncologisch chirurg en heeft ruime ervaring bij patiënten met borstkanker in een grote Borstkliniek. Zij heeft kennis op het gebied van de ontstaanswijze van borstkanker, het gehele behandeltraject en de verschillende klachten die kunnen optreden gedurende de diagnose en behandeling.
Joke Ligthart is physician assistant en heeft ruime ervaring in een grote Borstkliniek en sinds 2021 is zijn ook een BLCN gecertificeerd leefstijlcoach. Zij ziet veel patiënten voor, tijdens en na de behandeling.
Karin Wensing is verpleegkundig specialist in een grote Borstkliniek en heeft ruime ervaring in het begeleiden van vrouwen met borstkanker tijdens chemotherapie, immunotherapie, doelgerichte en antihormonale therapie.

Programma
Bekijk hier het lesprogramma.

Online
De cursus wordt geheel online verzorgd via Zoom. Waar je ook bent, met een computer en internetverbinding kun je hieraan deelnemen. De cursus start om 13.00 uur en eindigt uiterlijk 17.00 uur. 

Kosten
De kosten voor de cursus zijn 195 euro per persoon. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Zie ook de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvang je een betaal- en ontvangstbevestiging per e-mail.

Accreditatie
De cursus is geaccrediteerd door de BLCN met 4 punten. 

Contact
Voor meer informatie mail of bel je met onze coördinator Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.