Luchtvaartveiligheid in het ziekenhuis

1.000,00

Wissen

Veilig en effectief samenwerken in een hoogcomplexe werkomgeving

Deze training wordt succesvol toegepast binnen de luchtvaart. Het programma is bedoeld voor professionals die samenwerking in teamverband nog veiliger, effectiever en efficiënter willen maken. Door het maatwerk van de training is deze toepasbaar in kleinere ziekenhuisafdelingen als ook grotere complexere ziekenhuisafdelingen

De operatiekamer, intensive care, spoedeisende hulp, verpleegafdelingen en de polikliniek zijn voorbeelden van hoogcomplexe en soms stressvolle werkomgevingen. Je bent op zo’n afdeling werkzaam in een multidisciplinair team. Er kan sprake zijn van tijdsdruk en soms beperkt beschikbare informatie. In spoedgevallen heb je soms maar een kort moment om het juiste te doen. Hoe zorg je ervoor als zorgprofessional, manager of bestuurder dat je rustig en daadkrachtig blijft optreden in spoedsituaties, zonder het overzicht te verliezen? Je bewust zijn van je omgeving en effectief blijven communiceren zijn hierbij essentieel. Diverse menselijke factoren en eigenschappen zijn hierbij nuttig, maar kunnen je ook negatief beïnvloeden. Het bewust worden en begrijpen van deze factoren helpen je om je werk nog beter en veiliger uit te kunnen voeren en jouw team te versterken.

In deze eendaagse cursus geven twee piloten met ruime ervaring in het werken in hoog risicovolle werkomgevingen verfrissende inzichten in bovenstaande zaken. Ze zullen met jou de theorie en technieken bespreken die je in staat stellen om je omgevingsbewustzijn te vergroten. Hierdoor zal je effectiever gaan communiceren en wordt de ervaren stress en werklast verlaagd. Je gaat tijdens deze training samen met je medecursisten ervaren hoe het is om een realistisch scenario te volbrengen in een hoog risicovolle werkomgeving. Tijd speelt hierbij een cruciale factor en komt het aan op effectief communiceren en het creëren van een zo goed mogelijk omgevingsbewustzijn, om uiteindelijk de juiste beslissingen te maken.

Het meest ideaal is om deze training samen met afdelingscollega’s multidisciplinair te volgen zodat ieder teamlid na de cursus alert is en de verandering makkelijker door te voeren zal zijn. Het is altijd mogelijk om een cursus op maat voor jouw afdeling te organiseren.

Programma
09.30 – 10.00 uur Introductie en voorstelronde
10.00 – 11.00 uur Film Tenerife samen met groepsopdracht
11.00 – 11.15 uur Koffiepauze
11.15 – 12.30 uur Competentie Communicatie
12.30 – 13.30 uur Lunchpauze
13.30 – 15.00 uur Competentie Omgevingsbewustzijn
15.00 – 15.15 uur Koffiepauze
15.15 – 16.00 uur Evaluatie en vragenronde

Locatie
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK Rotterdam

Bereikbaarheid
De cursussen worden gegeven in het Hulstkamp Gebouw aan de Maaskade 119 in Rotterdam. Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn 47 naar halte Sleephellingstraat Noord nemen. Deze bushalte is ca. 200 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Het is ook mogelijk om vanuit verschillende locaties in Rotterdam een watertaxi te boeken naar het Noordereiland. Steiger 34 – Van der Takstraat is op zo’n 5 minuten loopafstand van de locatie. Een watertaxi kan tot 4 uur voor vertrek worden geboekt. Kijk voor meer informatie op www.watertaxirotterdam.nl. Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, maar vanwege de hoge parkeerkosten raden wij aan om met het openbaar vervoer te komen.

Kosten
De kosten voor de cursus zijn 1000 euro per persoon, inclusief lunch en certificaat. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Zie ook de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvangt u een betaal- en ontvangstbevestiging per e-mail.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd op maat.

Contact
Voor meer informatie mail of belt u met onze coördinator Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.