Kleine verrichtingen voor artsen en physician assistants

425,00

Wissen

In dit avondvullende programma ‘Kleine verrichtingen voor artsen en physician assistants’ leren we u de laatste theoretische kennis en praktische skills om kleine verrichtingen veilig en efficiënt uit te voeren.
Onze docenten zijn chirurg en kunnen dus uit eigen kunde en ervaring putten.

Deel I zal enerzijds bestaan uit een aantal valkuilen die u tegen kunt komen tijdens het doen van een ingreep en hoe deze te benaderen. Daarnaast zullen we ook in gaan op desinfectie maatregelen en lokaal anesthesie.
In deel II wordt uitgebreid ingegaan op hechtmaterialen en diverse hechttechnieken. Tevens wordt ook besproken wat u nodig heeft op de behandelkamer en wat voor incisie gewenst is.
Vervolgens een kort gedeelte over de meest voorkomende ingrepen die u tegen zult komen in uw praktijk. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: lipoom, atheroomcyste, unguis incarnatus en naevus.
In het laatste gedeelte, het praktijkdeel, zal er in groepjes van twee geoefend gaan worden op modellen. Al het materiaal is hiervoor aanwezig. De theoretische kennis zal nu in de praktijk gebracht kunnen worden. De nadruk zal liggen op hechttechnieken en hoe veilig en efficiënt een afwijking te verwijderen. Er is tijdens dit gedeelte veel ruimte voor persoonlijke interactie.

Onze cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 10 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar er veel interactie ontstaat tussen cursisten en docent. Na afloop van de cursus wordt het certificaat naar u gemaild.

Programma
18.15 ​Inloop
18.30 ​Diner
19.00 ​Theorie deel I: valkuilen/ desinfectie en lokaal anesthesie
19.55 ​Korte pauze
20.00 ​Theorie deel II: hechttechnieken
20.30​ Casuïstiek: lipoom/ atheroomcyste/ unguisincarnatus/ naevus
20.50 ​Praktijkdeel
22.00 ​Einde

Locatie 
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK  Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn 47 naar halte Sleephellingstraat Noord nemen. Deze bushalte is ca. 200 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl.
Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, maar vanwege de hoge parkeerkosten raden wij aan om met het openbaar vervoer te komen.

Kosten
De kosten voor de cursus zijn 425 euro (inclusief diner), dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Zie ook de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvangt u een betaal- en ontvangstbevestiging per e-mail.

Accreditatie
De cursus is geaccrediteerd door de KNMG, het Verpleegkundig Specialisten Register, de NVvPO en de NAPA.

Contact
Voor meer informatie mail of bel je met onze coördinator Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.