Hechtcursus

550,00

Clear

Doelgroep
Physician assistants, verpleegkundig specialisten, verloskundigen, basisartsen, anios en aios, huisartsen, medisch specialisten.

Leerdoelen
– Theoretische kennis van het basis chirurgische instrumentarium en hechtmateriaal en praktijkkennis van incisie- en hechttechnieken.

Inhoud
Voor de veiligheid van de patiënt is het essentieel dat je vanaf het allereerste begin de juiste chirurgische vaardigheden krijgt aangeleerd. Bij incisies en hechten van wonden staat een goede chirurgische techniek en juist gebruik van het chirurgisch instrumentarium centraal. 

In de Hechtcursus leren we je theoretische kennis en praktische vaardigheden om op een veilige en efficiënte manier incisies te zetten en te hechten. Onze docenten zijn chirurgen en kunnen uit eigen kunde en ervaring putten.

In deel I wordt uitgebreid ingegaan op hechtmaterialen en diverse hechttechnieken. Tevens wordt ook besproken welke materialen je nodig hebt op de behandelkamer en wat voor incisie gewenst is. Vervolgens krijg je een uitgebreid overzicht van het chirurgisch instrumentarium. Bij deelname van verloskundigen wordt ook de anatomie en fysiologie van de bekkenbodem/gynaecologische zone ter sprake gebracht en hoe klachten op proctologisch gebied nadien in verband kunnen worden gebracht met insufficiënte hechtmethodes.

In deel II, het praktijkdeel, wordt er in groepjes van twee geoefend op modellen. Al het materiaal is hiervoor aanwezig. De theoretische kennis kan nu in de praktijk gebracht worden. De nadruk ligt op hechttechnieken en juist gebruik van het instrumentarium. Er is veel ruimte voor persoonlijke interactie.

Onze cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 10 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar er veel interactie ontstaat tussen cursisten en docent. Na afloop van de cursus wordt het certificaat naar je gemaild.

Programma
Deel I
13:00 Introductie Hechtcursus
13.05 Theorie: hechtmaterialen, instrumentarium, incisies, knooptechnieken met de hand en met naaldvoerder
14.30 Pauze
Deel II
14:45 Praktijk: hechten en incisie op (kunststof) huidmodellen en peesmodellen
17.00 Take home messages en sluiting

Locatie
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn RET 32 naar halte Koninginnebrug nemen. Deze bushalte is ca. 350 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl.
Het is ook mogelijk om vanuit verschillende locaties in Rotterdam een watertaxi te boeken naar het Noordereiland. Steiger 34 – Van der Takstraat is op zo’n 5 minuten loopafstand van de locatie. Een watertaxi kan tot 4 uur voor vertrek worden geboekt. Kijk voor meer informatie op www.watertaxirotterdam.nl. Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, in de buurt is voldoende parkeergelegenheid. 

Kosten
De kosten voor de cursus zijn 550 euro, dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Zie ook de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvang je een betaal- en ontvangstbevestiging per e-mail.

Accreditatie
De cursus is geaccrediteerd door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN), het Verpleegkundig Specialisten Register, de Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA), het Kwaliteitsregister Verloskundigen (KNOV) en de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO). 

Contact
Voor meer informatie mail of bel je met onze coördinator Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.