Echografiecursus

U kunt zich op dit moment niet inschrijven voor deze opleiding.

Doelgroep
Deze echografiecursus is voor 2e jaars aios chirurgie, interne, urologie, plastische chirurgie, orthopedie en dermatologie. Ervaring met echografie is geen vereiste. Wij adviseren de stafleden van de opleidingsgroep ook te trainen zodat zij hulp en advies kunnen geven aan aios die gestart zijn met de echografie.

Leerdoelen
– Theoretische kennis over echografie en instellingen echoapparaat;
– Basale praktische vaardigheden echografie: settings echo-apparaat instellen, afbeelden lipoom / cyste / pezen / grote vaten.

Inhoud
Alle lesdagen worden verzorgd door een radioloog met veel theoretische- en praktijkkennis op het gebied van echografie ondersteund door dedicated echo laboranten. Naast een diepgaande theoretische basis over echografie is veel oefenen in de praktijk de basis om echografie goed te leren. Om dit op een moderne en leuke manier voor elkaar te krijgen zal het echo apparaat net als een stethoscoop nabij de arts moeten zijn in plaats van op een verre en moeilijk vindbare plek in het ziekenhuis. Al onze cursisten krijgen na de eerste lesdag een geleend portable Philips Lumify echo apparaat voor een week mee zodat zij intensief kunnen oefenen.
In de tweede lesdag wordt dieper ingegaan op meer geavanceerde echo apparatuur en instellingen en zal de dag worden afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.
De cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 12 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar veel interactie ontstaat tussen cursisten en docenten.

Lesprogramma
Bekijk hier het lesprogramma.

Kosten
De kosten voor de cursus zijn € 995 (inclusief koffie, thee en lunch), dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Zie ook de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvang je een betaal- en ontvangstbevestiging per e-mail.

Accreditatie
Accreditatie van de cursus wordt aangevraagd bij de accreditatiecommissies van de desbetreffende deelspecialismen waaronder de NVVH, NIV en NVDV.

Locatie
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn RET 32 naar halte Koninginnebrug nemen. Deze bushalte is ca. 350 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl.
Het is ook mogelijk om vanuit verschillende locaties in Rotterdam een watertaxi te boeken naar het Noordereiland. Steiger 34 – Van der Takstraat is op zo’n 5 minuten loopafstand van de locatie. Een watertaxi kan tot 4 uur voor vertrek worden geboekt. Kijk voor meer informatie op www.watertaxirotterdam.nl. Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, in de buurt is voldoende parkeergelegenheid. Een goedkopere parkeertip op 10 minuten loopafstand van de locatie: Roentgenstraat 111 in Rotterdam.

Contact
Voor meer informatie over de locatie, het aanmelden of de lesdata kunt u contact opnemen met Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.

Cursusdata
Nieuwe cursusdata zijn nog niet bekend.