Echografiecursus voor aios

Geen plekken beschikbaar voor deze opleiding.

Informatie
Deze echografiecursus is voor 2e jaars aios chirurgie, interne, urologie, plastische chirurgie, orthopedie en dermatologie. Ervaring met echografie is geen vereiste. Wij adviseren de stafleden van de opleidingsgroep ook te trainen zodat zij hulp en advies kunnen geven aan aios die gestart zijn met de echografie. Alle lesdagen worden verzorgd door een radioloog met veel theoretische- en praktijkkennis op het gebied van echografie ondersteund door dedicated echo laboranten.
Naast een diepgaande theoretische basis over echografie is veel oefenen in de praktijk de basis om echografie goed te leren. Om dit op een moderne en leuke manier voor elkaar te krijgen zal het echo apparaat net als een stethoscoop nabij de arts moeten zijn in plaats van op een verre en moeilijk vindbare plek in het ziekenhuis. Al onze cursisten krijgen na de eerste lesdag een geleend portable Philips Lumify echo apparaat voor een week mee zodat zij intensief kunnen oefenen.
In de tweede lesdag wordt dieper ingegaan op meer geavanceerde echo apparatuur en instellingen en zal de dag worden afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.
De cursus wordt gegeven in een groep van maximaal twaalf cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar veel interactie ontstaat tussen cursisten en docenten.

Lesprogramma
Bekijk hier het lesprogramma. De lesdata vind je onderaan deze pagina.

Kosten
De kosten voor de cursus zijn € 995 (inclusief koffie, thee en lunch), dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Zie ook de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvangt u een betaal- en ontvangstbevestiging per e-mail.

Accreditatie
Accreditatie van de cursus wordt aangevraagd bij de accreditatiecommissies van de desbetreffende deelspecialismen waaronder de NVVH, NIV en NVDV.

Locatie 
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK  Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn 47 naar halte Sleephellingstraat Noord nemen. Deze bushalte is ca. 200 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl.
Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, maar vanwege de hoge parkeerkosten raden wij aan om met het openbaar vervoer te komen.

Contact
Voor meer informatie over de locatie, het aanmelden of de lesdata kunt u contact opnemen met Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.

Cursusdata
Nieuwe cursusdata zijn nog niet bekend.