Skip to content

Opleiding Integrative Medicine

Informatie & Inschrijven

3.950,00Nu inschrijven en betalen met iDEAL Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Inhoud opleiding
De opleiding Integrative Medicine (IM) biedt praktisch onderwijs dat een brede blik geeft op gezondheid, waarbij reguliere zorg, complementaire zorg en leefstijlinterventies even belangrijk zijn, en altijd vanuit een evidence-based basis. De lessen worden verzorgd door professionals met uitgebreide ervaring in hun vakgebied. Het curriculum omvat 9 lesdagen inclusief een kennistoets, verdeeld over een periode van 6 maanden. De zelfstudietijd bedraagt ongeveer 3 uur per week. Daarnaast wordt twee keer een online intervisiebijeenkomst aangeboden.

Tijdens deze leergang krijg je verdiepende kennis en vaardigheden om IM in jouw praktijk toe te passen. De toepassing van IM in diverse vakgebieden, van huisartsgeneeskunde tot oncologie, komt aan bod. Daarnaast worden onderwerpen uit de leefstijlgeneeskunde, zoals voeding, ontspanning en zingeving, uitgebreid besproken. Er is ook aandacht voor het microbioom, laaggradige ontstekingen en complementaire behandelmethoden zoals acupunctuur. Alle onderwerpen worden benaderd vanuit hun werkingsmechanismen en het wetenschappelijke bewijs voor hun effectiviteit. Bovendien is er ruimte voor jouw persoonlijke behoeften bij de implementatie van IM in jouw praktijk, met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en transitiekunde.

Accreditatie
Voor de opleiding IM wordt accreditatie aangevraagd bij de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG), het Verpleegkundig Specialisten Register, het Accreditatiebureau Algemene Nascholing (ABAN), de Beroepsvereniging van Physician Assistants (NAPA) en de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN).

Leerdoelen
Aan het einde van de opleiding kun je integratieve geneeskunde in je praktijk toepassen. Je hebt kennis over de werkingsmechanismen en wetenschappelijke basis van leefstijlgeneeskunde en complementaire zorg. Je weet hoe je het integratieve gesprek voert en hebt praktische tools en handvatten voor de organisatie van deze zorg. Na het behalen van de kennistoets ontvang je het diploma. Bij een onvoldoende kun je de toets herkansen op 18 juli 2025.

Toelatingseisen
Om toegelaten te worden tot de opleiding ben je werkzaam als arts, verpleegkundig specialist, physician assistant of verpleegkundige in de functie van regiebehandelaar en ben je in het bezit van een HBO- of WO diploma.

Aanwezigheid
Tijdens de lesdagen geldt een aanwezigheidsplicht. Door middel van een presentielijst wordt de aanwezigheid geregistreerd.

Locatie
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK  Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn RET 32 naar halte Koninginnebrug nemen.
Deze bushalte is ca. 350 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl. 
Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, in de buurt is voldoende parkeergelegenheid.

Kosten
In januari 2025 wordt de opleiding voor de eerste keer georganiseerd. Het gehele lesprogramma volgt binnenkort op de website. De kosten voor de opleiding bedragen 3.950,-. Dit bedrag is inclusief verplichte literatuur, diploma en lunch. Je kunt ook kiezen voor betaling achteraf middels bankoverschrijving, het lesgeld dient in dat geval uiterlijk 6 weken voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. Zie ook de algemene voorwaarden.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de opleiding via de knop hieronder. Er is plaats voor 20 personen. Na aanmelding ontvang je een automatische ontvangstbevestiging per e-mail. Voor de definitieve inschrijving nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in de opleiding, maar heb je nog vragen voordat je je inschrijft? Meld je dan hier aan voor het gratis webinar op dinsdagavond 27 augustus 2024. Tijdens dit webinar beantwoordt Eva Noorda al je vragen en geeft ze uitgebreide informatie over de opbouw van de opleiding en de sprekers.

Contact
Voor praktische informatie mail of bel je met onze coördinator Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44

3.950,00Nu inschrijven en betalen met iDEAL Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina