Skip to content

De Mamma Opleiding

Informatie & Inschrijven

3.250,00Nu inschrijven en betalen met iDEAL Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Inhoud opleiding
‘Alles over de borst en borstkanker’. Dat is de korte omschrijving van deze opleiding die uniek is in Nederland. De opleiding bevat theoretisch en praktisch onderwijs dat nodig is om patiënten met mammapathologie te behandelen en te begeleiden. De cursus wordt gegeven door professionals met een ruime ervaring in het onderwerp dat zij doceren. Het curriculum van de Mamma Opleiding is opgebouwd uit 27 modules, verdeeld over 13 lesdagen en wordt afgesloten met een persoonlijke opdracht en een eindtoets. De duur van de opleiding is ongeveer 5 maanden. In deze 5 maanden wordt 78 uur contactonderwijs gegeven. Daarnaast bedraagt de zelfstudietijd 3 tot 5 uur per week.

Accreditatie
Voor de Mamma Opleiding worden 78 accreditatiepunten toegekend door het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals voor de categorieën Scholing Oncologie, Palliatieve Zorg, Praktijkverpleegkunde, Wijkverpleegkunde en Wondzorg. 

Leerdoelen
Kennis en inzicht krijgen in zowel goedaardige aandoeningen van de borst als borstkanker, de behandelingsopties, de mogelijkheden tot begeleiding en wat een aandoening betekent voor een patiënt. Tevens is er aandacht voor onderwerpen als epidemiologie, voeding, kwaliteit van zorg en de patiëntenvereniging. Na het behalen van de eindtoets en een voldoende beoordeling van de persoonlijke opdracht wordt het certificaat afgegeven. Mocht voor de eindtoets geen voldoende behaald worden dat is er de mogelijkheid om deze te herkansen op vrijdag 17 januari 2025. 

Toelatingseisen

  1. Verpleegkundige. Graag ontvangen wij voor aanvang van de opleiding een kopie diploma van je eerdere opleiding.
  2. Indien je een andere opleiding hebt gedaan kun je in principe ook deelnemen aan de cursus. Wel vragen wij je dan eerst contact met ons op te nemen.

Aanwezigheid
Tijdens de lesdagen geldt een aanwezigheidsplicht. Door middel van een presentielijst wordt de aanwezigheid geregistreerd. Meer informatie hierover staat in de syllabus.

Locatie 
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK  Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn RET 32 naar halte Koninginnebrug nemen. Deze bushalte is ca. 350 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl. Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, in de buurt is voldoende parkeergelegenheid.  

Literatuur
Het volgende boek is verplichte literatuur en ontvang je op de eerste lesdag:

Alles over borstkanker
Hester Oldenburg Marie-Jeanne Vrancken Peeters
7e editie 

Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de richtlijn mammacarcinoom welke te vinden is op www.richtlijnendatabase.nl.

Kosten
In september 2024 wordt de opleiding voor de elfde keer georganiseerd. Zie het lesprogramma voor meer informatie over de lesdagen.  De kosten voor de opleiding bedragen €3.250,-. Dit bedrag is inclusief syllabus, verplichte literatuur, certificaat en lunch. Het lesgeld dient 6 weken voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. Zie ook de algemene voorwaarden.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via de knop hieronder. Na aanmelding ontvang je een automatische ontvangstbevestiging per e-mail. Voor de definitieve inschrijving nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

3.250,00Nu inschrijven en betalen met iDEAL Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina