Skip to content

De Long Opleiding

Informatie & Inschrijven

Inhoud opleiding
Alles over de longen en longkanker. Dat is de korte omschrijving van deze opleiding die uniek is in Nederland. De opleiding bevat theoretisch en praktisch onderwijs dat nodig is om patiënten met longpathologie te behandelen en te begeleiden. De opleiding wordt gegeven door professionals met een ruime ervaring in het onderwerp dat zij doceren. Het curriculum van de Long Opeiding is opgebouwd uit 22 modules, verdeeld over 11 lesdagen en wordt afgesloten met een persoonlijke opdracht op dag 12 en een eindtoets op dag 13. De duur van de opleiding is ruim 3 maanden. In deze 3 maanden wordt 66 uur contactonderwijs gegeven. Daarnaast bedraagt de zelfstudietijd 3 tot 5 uur per week.

Accreditatie
Voor de Long Opleiding wordt accreditatie aangevraagd bij het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, het Verpleegkundig Specialisten Register en de Beroepsvereniging van Physician Assistants (NAPA).

Leerdoelen
Kennis en inzicht krijgen in zowel goedaardige aandoeningen van de long als longkanker, de behandelingsopties, de mogelijkheden tot begeleiding en wat een longaandoening betekent voor een patiënt en familieleden. Tevens is er aandacht voor onderwerpen als astma, COPD, allergie, longkanker, tuberculose, corona, interstitiele longziekten, OSAS, pulmonale hypertensie, cystic fibrose en stoppen met roken. Na het behalen van de eindtoets en een voldoende beoordeling van de persoonlijke opdracht wordt het certificaat afgegeven. Mocht voor de eindtoets geen voldoende behaald worden dat is er de mogelijkheid om deze te herkansen op woensdag 10 juli 2024.

Toelatingseisen
Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je een vooropleiding hebt als verpleegkundige, verpleegkundig specialist of physician assistant. Graag ontvangen wij voor aanvang van de opleiding een kopie diploma van je eerdere opleiding. Indien je een andere (zorg)opleiding hebt gevolgd kun je in principe ook deelnemen, wel vragen wij je dan eerst contact met ons op te nemen.

Aanwezigheid
Tijdens de lesdagen geldt een aanwezigheidsplicht. Door middel van een presentielijst wordt je aanwezigheid geregistreerd. Meer informatie hierover staat in het onderwijsmateriaal.

Locatie
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK  Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn RET 32 naar halte Koninginnebrug nemen.
Deze bushalte is ca. 350 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl. 
Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, in de buurt is voldoende parkeergelegenheid. 

Kosten
In maart 2024 wordt de opleiding voor de tweede keer georganiseerd. Zie het lesprogramma voor meer informatie over de lesdagen. De kosten voor de opleiding bedragen €2.995,-. Dit bedrag is inclusief syllabus, verplichte literatuur, certificaat en lunch. Het lesgeld dient 6 weken voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. Zie ook de algemene voorwaarden.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via de knop hieronder. Na aanmelding ontvang je een automatische ontvangstbevestiging per e-mail. Voor de definitieve inschrijving nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contact
Voor meer informatie mail of bel je met onze coördinator Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44