Skip to content

Long Opleiding

Voor en door professionals.

Wat wij doen

Alles over de longen en longkanker. Dat is de korte omschrijving van deze opleiding die uniek is in Nederland. De opleiding bevat theoretisch en praktisch onderwijs dat nodig is om patiënten met longpathologie te behandelen en te begeleiden. De opleiding wordt gegeven door professionals met een ruime ervaring in het onderwerp dat zij doceren. Het curriculum van de Long Opeiding is opgebouwd uit 22 modules, verdeeld over 11 lesdagen en wordt afgesloten met een persoonlijke opdracht op dag 12 en een eindtoets op dag 13. De duur van de opleiding is ongeveer 4 maanden. In deze 4 maanden wordt 66 uur contactonderwijs gegeven. Daarnaast bedraagt de zelfstudietijd 3 tot 5 uur per week.

Wie wij zijn

Het bestuur van de stichting kent een tweetal medewerkers. De vakinhoudelijke verantwoordelijkheid voor de opleiding ligt bij Taco Klem en Ulas Biter die beide werkzaam zijn als chirurg. De logistieke en didactische aspecten van deze opleiding worden verzorgd door Mathilde Romijn, die ervaring heeft in het opzetten van professionele medische opleidingen en cursussen.

Stichting Medische Opleidingen Nederland heeft geen winstoogmerk en is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs CRKBO dat wordt uitgevoerd door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland CPION.

Onze stichting verzorgt het onderwijs waarna ook een certificaat wordt afgegeven indien aan de opleidingseisen is voldaan

Privacybeleid

Onze stichting voldoet aan de privacyregels die gelden vanuit AVG. U kunt onze privacy verklaring hier downloaden.

Schrijf je nu in

Schrijf je in via onze website en betaal veilig en snel met iDEAL