Skip to content

Advanced Lifestyle Coaching

Informatie & Inschrijven

Wij vinden het heel belangrijk dat je opleiding niet onderbroken wordt door externe factoren zoals bijvoorbeeld de Corona crisis. Daarom zal de opleiding bij eventuele toekomstige maatregelen live maar digitaal voortgezet worden. Zo bieden wij je de zekerheid dat je de opleiding ook in bijzondere omstandigheden kunt doorlopen en afronden. 

Inhoud opleiding
De Opleiding Advanced Lifestyle Coaching bestaat uit 18 lesdagen, waarin 14 externe experts hun kennis met je delen. De overige lesdagen zullen in het teken staan van leefstijlcoaching in de praktijk en worden verzorgd door twee leefstijlcoaches, die ook course-directors zijn.
De eerste module staat in het teken van ‘Gezond leven en gezonde gewoontes’, waarin je veel leert over voeding, beweging, slaap, stress/ontspanning en de interactie hiertussen. In deze module ga je veel zelf ervaren en je eigen leefstijl analyseren. In module 2 richten we ons vooral op coachings- en gespreksvaardigheden, gedragsverandering en motivatie. In deze module ga je ook zelf aan de slag met 1 of 2 ‘oefencoachees’ die je gaat begeleiden. De derde module is ‘In de praktijk’, waarin we aan de slag gaan met casuïstiek, dingen waar je tegenaan loopt, jouw plan voor de toekomst en bijvoorbeeld het geven van workshops.

Accreditatie
Naast het feit dat de opleiding Advanced Lifestyle Coaching geaccrediteerd is door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN), is deze ook geaccrediteerd door Accreditatiebureau Algemene Nascholing (ABAN) met 20 punten, de Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA) met 20 punten, het Verpleegkundig Specialisten Register met 90 punten en Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) voor diëtisten, podotherapeuten en oefentherapeuten met 118 punten en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) met 36 punten. Je krijgt een diploma na voldoende afronding van de toetsen, voldoen aan de aanwezigheidsplicht (of vervangende opdrachten) en betalingsverplichting.

Leerdoelen
In deze opleiding ontwikkel jij je tot professioneel leefstijlcoach waarin je allerlei vaardigheden ontwikkelt. De gehele opleiding is zoveel mogelijk evidence-based. Wetenschap speelt een belangrijke rol door het curriculum heen en we leren je gedurende de 3 modules hoe je feiten van fabels kunt onderscheiden. Er zijn 4 toetsmomenten, met een eindtoets.

Toelatingseisen
Minimaal HBO-niveau, in bezit van HBO- of WO-diploma. Deze eis wordt gesteld door de BLCN voor opname in hun register. Werkervaring op HBO-niveau of eerdere post-HBO-opleidingen zijn voor de BLCN niet voldoende.

Aanwezigheid
Tijdens de lesdagen geldt een aanwezigheidsplicht. Door middel van een presentielijst wordt de aanwezigheid geregistreerd. Meer informatie hierover staat in de syllabus.

Locatie 
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK  Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn RET 32 naar halte Koninginnebrug nemen.
Deze bushalte is ca. 350 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl.
Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, in de buurt is voldoende parkeergelegenheid. Een goedkopere parkeertip op 10 minuten loopafstand van de locatie: Roentgenstraat 111 Rotterdam. 

Literatuur
Module 1, 2, en 3
1. Lesboek ALC
Per dagdeel heeft de betreffende docent een deel van de syllabus geschreven over zijn of haar onderwerp, van ca 6 pagina’s en verwijst daarbij naar 1 à 2 wetenschappelijke artikelen.

Module 1
2. Voeding bij gezondheid en ziekte • Nelleke Stegeman • Noordhoff Uitgevers
3. Inspannings- en sportfysiologie • W. Larry Kenny • Springer Media

Module 2
4. Motiveren kun je leren • Auteur: Pauline Dekker & Wanda De Kanter • Thoeris
5. Succesvol coachen • John Whitmore • Boom

Kosten
Kosten per opleiding 3.850 euro
Inclusief: verplichte literatuur, lunch, examen + 1 herexamen

Aanmelden
De opleidingsdata voor 2023 zijn inmiddels gepland, onder voorbehoud van wijzigingen in data of inhoud. Je kunt je via de knop hieronder aanmelden voor het curriculum van februari 2023. Na aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.