Skip to content

Advanced Lifestyle Coaching

Voor en door professionals.

Wat wij doen

Welkom bij de Opleiding Advanced Lifestyle Coaching! Allereerst hartelijk dank voor het bezoeken van de door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) geaccrediteerde opleiding Advanced Lifestyle Coaching in Rotterdam. Met deze post-HBO opleiding hebben we als doel om jou op plezierige en inspirerende wijze op te leiden tot een vakbekwame leefstijlcoach.

Als Stichting Medische Opleidingen hebben wij geen winstoogmerk. De opleiding Advanced Lifestyle Coaching is van een hoge kwaliteit en we bieden deze aan voor een zeer gunstige prijs. We zijn hiermee een stuk voordeliger dan andere opleidingen. Dat komt omdat we ons er van bewust zijn dat het aantal welvaartsziekten groeit en dat uit steeds meer onderzoeken blijkt dat leefstijlinterventies van positieve invloed zijn op de gezondheid en het welbevinden van onze medemens. Leefstijlcoach is het beroep van de toekomst. Daarom willen wij dat de financiële drempel om leefstijlcoach te worden zo laag mogelijk is. Zodat jij als toekomstig leefstijlcoach straks invulling kan gaan geven aan verschillende leefstijlinterventies. Bij aanmelding betaal je eenmalig het inschrijfgeld en deze prijs is allesomvattend, dus inclusief onderwijsmateriaal, catering en examens. Er zijn geen verborgen extra kosten.

Tijdens de opleiding leer je alles over gezondheid en gedrag, het ontwikkelen van coachingsvaardigheden en je word uitgedaagd om ook kritisch naar jezelf te kijken. De opleiding wordt gegeven door docenten die expert zijn in hun eigen vakgebied met veel onderzoeks- en/of praktijkervaring. Zij delen hun kennis met je op een interactieve manier, waarbij er voldoende ruimte is voor vragen. Om je gedurende de opleiding zo goed mogelijk te ondersteunen bij je leerproces krijg je toegang tot het onderwijsportaal met alle lesstof en opdrachten.
Daarnaast ontvang je op de eerste lesdag van ons vier boeken die als basis dienen voor de opleiding.
Op de eerste lesdag worden ook de intervisiegroepjes samengesteld, waarin je de aankomende tijd gaat
samenwerken ter verdieping, reflectie en kennisuitwisseling. l

docenten en curriculum

Als opleiding Advanced Lifestyle Coaching geloven wij enorm in het principe van
“Voor professionals, door professionals”.

Daarom geven alleen docenten les die volledig specialistisch zijn op de leerstof. Denk hierbij aan vele professoren van verschillende Nederlandse universiteiten en leefstijlcoaches die al jaren in het vak zitten.

Klik hier om het volledige curriculum en de docenten te zien.

informatie

Inhoud opleiding
De Opleiding Advanced Lifestyle Coaching bestaat uit 18 lesdagen, waarin 14 externe experts hun kennis met je delen. De overige lesdagen zullen in het teken staan van leefstijlcoaching in de praktijk en worden verzorgd door twee leefstijlcoaches, die ook course-directors zijn. Tijdens de opleiding wordt 96 uur contactonderwijs gegeven, dit is exclusief de examens op lesdag 13 en 18. Daarnaast bedraagt de zelfstudietijd ongeveer 8 tot 10 uur per lesdag. De eerste module staat in het teken van ‘Gezond leven en gezonde gewoontes’, waarin je veel leert over voeding, beweging, slaap, stress/ontspanning en de interactie hiertussen. In deze module ga je veel zelf ervaren en je eigen leefstijl analyseren. In module 2 richten we ons vooral op coachings- en gespreksvaardigheden, gedragsverandering en motivatie. In deze module ga je ook zelf aan de slag met 1 of 2 ‘oefencoachees’ die je gaat begeleiden. De derde module is ‘In de praktijk’, waarin we aan de slag gaan met casuïstiek, dingen waar je tegenaan loopt, jouw plan voor de toekomst en bijvoorbeeld het geven van workshops.

Accreditatie
Naast het feit dat de opleiding Advanced Lifestyle Coaching geaccrediteerd is door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN), is deze ook geaccrediteerd door Accreditatiebureau Algemene Nascholing (ABAN) met 20 punten, de Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA) met 20 punten, het Verpleegkundig Specialisten Register met 98 punten, Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) voor diëtisten, podotherapeuten en oefentherapeuten met 118 punten en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) met 36 punten. Je ontvangt een diploma na voldoende afronding van de toetsen, voldoen aan de aanwezigheidsplicht (of vervangende opdrachten) en betalingsverplichting.

Leerdoelen
In deze opleiding ontwikkel jij je tot professioneel leefstijlcoach waarin je allerlei vaardigheden ontwikkelt. De gehele opleiding is zoveel mogelijk evidence-based. Wetenschap speelt een belangrijke rol door het curriculum heen en we leren je gedurende de 3 modules hoe je feiten van fabels kunt onderscheiden.
Er zijn 4 toetsmomenten, met een eindtoets.

Toelatingseisen
De opleiding is toegankelijk voor zowel medici als niet-medici met minimaal HBO-niveau, in bezit van HBO- of WO-diploma. Deze eis wordt gesteld door de BLCN voor opname in hun register. Werkervaring op HBO-niveau of eerdere post-HBO-opleidingen zijn voor de BLCN niet voldoende.

Aanwezigheid
Tijdens de lesdagen geldt een aanwezigheidsplicht. Door middel van een presentielijst wordt de aanwezigheid geregistreerd. Meer informatie hierover staat in het onderwijsmateriaal.

Locatie en bereikbaarheid
De locatie voor alle lesdagen is:
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK Rotterdam

Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn RET 32 naar halte Koninginnebrug nemen. Deze bushalte is ca. 350 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl. Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, in de buurt is voldoende parkeergelegenheid. Een goedkopere parkeertip op 10 minuten loopafstand van de locatie: Roentgenstraat 111 Rotterdam. 

Literatuur
Per dagdeel heeft de betreffende docent de lesstof geschreven over zijn of haar onderwerp
Hierbij wordt verwezen naar hoofdstukken uit onderstaande literatuur.
1. Leerboek Voeding, Maarten Soeters
2. Inspanningsfysiologie, oefentherapie en training, van der Poel et al
3. Succesvol Coachen, John Whitmore
4. Waaier Motiverende Gespreksvoering
5. Leefstijlgeneeskunde in de praktijk, M. Streur

Kosten
Kosten per opleiding 3.850 euro
Inclusief: lesstof, literatuur, lunch, examen + 1 herexamen

Aanmelden
De opleidingsdata voor 2024 zijn inmiddels bekend, onder voorbehoud van wijzigingen in data en/of inhoud. Je kunt je via de knop hieronder aanmelden voor het curriculum van februari 2024. Na aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Schrijf je nu in

Schrijf je in via onze website en betaal veilig en snel met iDEAL